
Kırmızı biberler bitmeden son z.yağlı dolmamı yapayım dedim.Kırmızı biberin her türlüsünü seviyorum.Yanında da yoğurtlu semizotu salatamız vardı.
Malzeme:
1 kg. Kırmızı biber
2 su br. Pirinç
1 su brd. Zeytinyağı
4-5 adet kuru soğan
dolmalık fıstık
kuş üzümü
tuz ,şeker, limon
karabiber , kimyon, kuru nane
Yapılışı:
Soğanlar yemeklik doğranıp, yağda (birazı üzerine dökmek üzere ayrılır) kavrulur.Soğanla fıstıkta ve üzümde atılır.Yıkanmış pirinç ilave edilerek tane tane olana dek kavrulur, tuz, şeker, biraz limon suyu eklenip 1 bardak suyla pişirilir.altını kapatmadan baharatlar eklenip ılımaya bırakılır.
Biberler ayıklanıp yıkanır ve içleri doldurulur.bu kez kuşüzümü eklemedim , pek sevmiyoruz.
Tencereye fazla yatık olmayacak ve sıkışık biçimde dizilir , üzerine 1 bardak su ve kalan yağ ilave edilip biberler yumuşayana kadar pişirilir.
Soğuyunca servis yapılır.Afiyet olsun.
Nefis gözüküyor,elinize sağlık...
YanıtlaSilellerine sağlık afiyetler olsun.
YanıtlaSilselamlar sevgili arkadaşım.dün de ben aynı dolmayı yayınladım.senin ki de şahane görünüyor.ellerine sağlık canımn...
YanıtlaSil