27 Nisan 2011 Çarşamba

SUCUKLU KURU FASULYE

Bu sene baharı kış tadında yaşıyoruz, nisan bitiyor hala soğuk, puslu ,karanlık , bulutlu havalar.Bu sene çok kar yağıp kış yapmadığından yazda zor gelecek sanırım.Küresel ısınma, çevre kirliliği, doğal örtünün azalması mevsimlerin dengelerini bozdu.
Bu arada bizimde dengelerimiz bozuldu.Bu kış gribim hiç bitmedi, bitti sanarken tekrarladı durdu.Bademciklerimin şişi yeni indi derken şimdi de sinüzitlerim azmış durumda, rüzgarlı havalardan dolayı.
Yaz gelmeden geçen hafta önce pişirdiğim kurufasulyemi paylaşayım dedim.Benim aslında hiç görmek istemediğim bir yemek, işyerinde her haftanın sevimsiz günü pazartesi karşılaşmamız nedeniyle:(( ama evdekiler sevdiğinden 2-3 haftada bir pişiriyorum.
Bu kezde sucuklu olsun dedim.
Kuru fasulyeyi genelde çok miktarda haşlayıp, bir pişirimlik poşetleyip no frosta atıyorum.İşten gelince çabuk pişecek bir yemeğim oluyor.
Önce sucukları az yağda çevirdim, üzerine doğranmış soğanı atıp kavurdum.Domates rendesi ve biber salçası ekleyip kavurdum en son fasulyeleri atıp , sıcak su ekleyip pişirdim.Güveçtede güzel oluyor tavsiye ederim....


2 yorum:

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

ellerine sağlık kokusu buralara geldi:)) bayılırım.

Adsız dedi ki...

ilginc blog icin tesekkur