3 Şubat 2011 Perşembe
Şehriyeli Bulgur Pilavı
Enfes bir bulgur pilavı...
ben genelde böyle şehriyeli (kızımın deyimiyle BEYAZ bulgur pilavı) pişiriyorum.
Yanında turşuyla harika gider....
Yapılışı:
yarım çay bardağı tel şehriye ve yarım çay bardağı arpa şehriye 2-3 kaşık yağda kavrulur.
2 su bardağı pilavlık bulgur yıkanıp koyulaşan şehriyenin üzerine atılıp tane tane olana kadar kavrulur.2,5 bardak sıcak su eklenir tuz atılır.Ben buzlukta tavuksuyum vardı ondanda attım.
Suyunu çekince üzerine kağıt havlu kapatılıp demlendirilir.
Afiyet olsun....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
ellerine sağlık bizde de severek tüketiliyor.
miss gibi koktu desem yeri:)
Yorum Gönder