2 Temmuz 2009 Perşembe

Nasır ve Bitkisel çareler



Sıcak yaz günlerinde açık ayakkabı, sandalet ve terliklerin içinde daha güzel görünüm ve rahatsız eden nasırlardan kurtulmak için bitkisel çözümler......


NASIR:
Tanımı: Derinin boynuzsu tabakasının, kronik basınç ya da sürtünme sonucu, belirli bir bölgesinin kahnlaşmasıdır.
Nedenleri: Ayaklarda oluşan nasırların genellikle tek nede­ni ayak kemiklerine uygun ayakkabı giyilmemesidir.
Ellerde oluşanlar ise. tamamen meslekle ilgilidir. Geniş bölgede oluşan nasırlar koroyucu olup, ufakları genellikle ağrılıdır. Nasırları keserek ya da kopartarak gidermeye çalışmak tehlikelidir.
Öneriler :
*Bir miktar taze kırlangıç otu yıkanıp, temizlendik­ten sonra nemli halde mikserden geçirilip bir tülbent yardımıyla sıkılıp elde edilen Özsuyuna bir pamuk batırıhp nasırın üzerine bağlanır. Bu işlem nasır sökülünceye kadar devam ettirilir.
* Bir baş soğan dövülüp az tuz ilave edilerek lapa halinde nasırın üzerine bağlanır. Bu işlem nasır sökülünceye kadar de­vam ettirilir.
* Beş diş sarımsak dövülüp az tuz ilave edilerek lapa halin­de nasırın üzerine bağlanır. Bu işlem nasır sökülünceye kadar devam ettirilir.
* Bir adet kuru incir ortasından kesilip içine 1/4 çay kaşığı kına katılıp nasırlı parmak içine sokulup bağlanır. Bu işlem na­sır sökülünceye kadar devam ettirilir.
* Bir miktar karnıyarık tohumu pişirilip lapa haline getirilip sonra nasırın üzerine sürülür. Bu işlem nasır sökülünceye kadar devam ettirilir.

Hiç yorum yok: