5 Şubat 2010 Cuma

YASLANMAYI DURDURAN BESİNLER


Arastirmaya gore yaslanmayi durduran besin gruplari soyle siralaniyor:
Kahvaltilik tahil:
Yulaf,kara bugday gevregi,bugday ya da pirinc gevregi
Sut Urunleri:
Soya sutu,gravyer permesan peynirleri ve yogurt
Ekmek Cesitleri:
Kara ekmek,tahilli ekmek,arpa,yulaf ve cavdar ekmegi
Sebze baklagiller:
Brokoli,lahana, havuc,ispanak, balkabagi,domates, tere,bezelye,nohut,mercimek, semizotu, misir,avakado, pirasa,soya
Tahillar:
Bulgur, esmer pirinc,basmati pirinci
Balik ve Kabuklu deniz urunleri:
Somon, alabalik,barbunya ,istiridye, karides,uskumru, kalkan
Meyve ve Tatlilar:
Kayisi ,muz,kiraz, elma,cilek, pembe greyfurt,mango, kavun,karpuz,u zum,dut,kuru meyveler,ceviz, badem,findik

Hiç yorum yok: