26 Nisan 2011 Salı

Z.YAĞLI ISPANAK YEMEĞİ



















Kışın yeşil taçlı kraliçesi ıspanak, artık sonbahara kadar veda etmek üzere .Ispanağın her türlüsünü severim, bu kez yoğurtlu zeytinyağlı yemeğini tercih ettim:)
ıspanağı yıkamak zor oluyor ama tuzlu suda bekleyince kumları dibe çöküyor.
son suyunda da suya elma sirkesi döküp bekletiyorum mikropları öldürsün diye.
Önce soğanı doğrayıp yağda kavurdum,  domates rendesi( veya domates salçası) karıştırıp biraz daha çevirdim.
Sonra doğranmış ıspanakları atıp kapağını kapattım. Ispanaklar sunu salıp kavrulunca 1 avuç içi kadar pirinçi yıkayıp attım.
1/2 çaybardağı da su ekledim .pirinçler kabarınca  tamamdır yemeğimiz. Birde altını kapatınca kuru nane serpiyorum üzerine mis gibi kokuyor ve lezzet veriyor.Eski bir ahçı tanıdığımdan öğrenmiştim bunu.
Biraz dinlenince yoğurtla servis yapabilirsiniz.

1 yorum:

ÖRGÜÇANTAM dedi ki...

bu gece bizim menüde de vardı:)) ellerine sağlık canım