18 Mart 2009 Çarşamba

YAĞ ERİTİCİ ÇORBA

YAĞ ERİTİCİ ÇORBA



MALZEMELER: 6 büyük soğan, 1-2 domates, 1 büyük lahana, 2 yeşil biber, 1 demet maydanoz, 1demet kereviz sapı, 1 paket hazır çorba karışımı, tuz, biber, 1 adet et suyu, veya tavuk suyu tableti.


HAZIRLANIŞI: Sebzeleri küçük ya da orta boy doğrayın. Tencereye koyup, üstünü örtecek kadar su ilave edin. 10 dakika hızlı yüksek ateşte kaynatın sonra ateşi kısarak, pişirmeye devam edin. Sebzeler umuşayıncaya kadar pişirin. Bu çorbanın kalori değeri düşük olduğu içiçn, kendinizi aç hissettiğiniz her zaman ve istediğiniz kadar içebilirsiniz. Eğer bir yere gidiyorsanız, termosunuzu çorba ile doldurun.


BİRİNCİ GÜN: Bütün meyveleri (muz hariç) yiyebilirsiniz. Kavun ve karpuzun kalorisi diğer meyvelere göre daha düşüktür. Bu gün sadece meyve yiyip, çorba içebilirsiniz. Şekersiz çay serbesttir. Su içmeyi ihmal etmeyin.


İKİNCİ GÜN: Bütün sebzelerden doyuncaya kadar yemek serbesttir. yeşil sebzeleri tercih edin. kuru fasulye, mısır, bezelyeden uzak durun.Gün boyunca acıktıkça çorba için. Bu akşam kendinizi az sıvı yağlı patates kumpir ile ödüllendirin. Meyve yemeyin. Bol su için.


ÜÇÜNCÜ GÜN: İstediğiniz kadar çorba için. Sebze ve meyve yiyin. Patates yemeyin. Üç gün boyunca hile yapmadıysanız, 2-3 kilo verdiğinizi göreceksiniz. Bol su için.


DÖRDÜNCÜ GÜN: Muz ve yağsız süt. En fazla üç muza izin vardır. Yağsız sütün yanında bol bol çorba için. Gün boyunca 6-8 bardak su içmeyi ihmal etmeyin.


BEŞİNCİ GÜN: Kırmızı et ve domates. Gün boyunca 310-620 gr. kırmızı eti ve 6 adet domatesi yiyebilirsiniz. Bol su için. Çorba içmeye devam edin.


ALTINCI GÜN: Et ve sebzeler. Bu gün 3 veya 4 adet köfte ve sebze yiyebilirsiniz. Yeşil lifli sebzelerden tercih edin. Patates yemeyin. Çorbadan en az bir tabak için.


YEDİNCİ GÜN: Meyve ve sebze suları . Acıktıkça çorba için.Altıncı gün sonunda , hiç hile yapmadıysanız, 5-8 kg arasında kilo vermeniz gerekir. İki gün diyeti bıraktıktan sonra tekar bu planı uygulayabilirsiniz. Diyet sırasında alkol ve alkollü içecekler kullanmayın. Bu diyette kahve serbesttir. Zaten üçüncü gün sonunda kafeine ihtiyaç duymayacaksınız..


YASAKLAR: Ekmek, alkol, gazlı içecekler, diyet içecekler.Bunların yerine şekersiz çay, kahve, doğal meyve suları, yağsız süt içebilirsiniz.Secret Heart Memorial Hastanesi çok kilolu hastalarına ameliyat öncesi bu zayıflama diyetini uygulamaktadır.Bu temel yağ eritici çorbayı aç olduğunuz ve arzu ettiğiniz sürece içebilirsiniz. Ne kadar çok çorba içerseniz, o kadar çok yağ kaybedersiniz. Kızartılmış sebzeler yasaktır. Kırmızı et yerine haşlanmış tavuk yiyebilirsiniz.


Bol yürüyüş yapmayı unutmayalım....

Hiç yorum yok: