1 Temmuz 2009 Çarşamba

Çilek Reçeli



Şimdi tam Çilek reçeli zamanı , yerlileri ve küçük reçellik çilekler çıktı.Haydi işbaşına :))

1 kg. çileğe, 750 gr. şeker ölçüsüyle istediğiniz kadar yapabilirsiniz.Çilekler yıkanıp ayıklandıktan sonra, üzerine şeker dökülüp akşamdan dolaba konur.Sabah suyunu salmış olur ve kaynadıktan sonra yavaş ateşte pişip koyulaşana kadar pişirilir.Üzerinde oluşan köpükler bir keşıkla alınır.Ocaktan indirmeden 1/2 limonun suyu sıkılıp biraz daha kaynatıp indirilir. Soğuyunca kavanozlara koyabilirsiniz.Afiyetler olsun....

1 yorum:

pembe tatlar dedi ki...

Canım ellerine sağlık...