11 Haziran 2009 Perşembe

Zeytinyağlı Enginar



Zeytinyağlı Enginar

İstediğiniz sayıda Enginar

1 havuç,1 patates, 1 soğan, 2 avuç bezelye, dereotu, tuz, z.yağı,limon

enginar limonla ovulup tencereye dizilir, üzerine diğerleri küp küp doğranır, 1 çay bardağı suyla , z.yağı, yarım limon suyu eklenir, kaynadıktan sonra yaklaşık yarım saat sebzeler yumuşayana dek pişirilir.dereotu serpilip soğumaya bırakılır. Malzeme yoksa hazır garnitürde kullanılabilir.Limon suyu yerine 1 portakal suyu sıkılıp pişirilirse daha lezzetli oluyor.Olmadığı için limon sıktım.Soğuyunca servis yapılır. Afiyet olsun...

4 yorum:

şirinem dedi ki...

Çok güzellerrr enginarada bayılırım doğrusu ellerine sağlık

pembe tatlar dedi ki...

Ellrine salık cannımmm

TAZE NANE dedi ki...

GUNESIN GUZEL YUZU YUREGINE DOKUNSUN,
KABUSLAR SENDEN UZAKTA, MELEKLER BAS UCUNDA DURSUN.
GUNES OYLE GECEYE DOGSUN KI, DUALARIN KABUL, KANDILIN MUBAREK OLSUN.

TAZE NANE dedi ki...

GUNESIN GUZEL YUZU YUREGINE DOKUNSUN,
KABUSLAR SENDEN UZAKTA, MELEKLER BAS UCUNDA DURSUN.
GUNES OYLE GECEYE DOGSUN KI, DUALARIN KABUL, KANDILIN MUBAREK OLSUN.