1 Mart 2010 Pazartesi

Huzurlu Olmak İçin Öneriler


Her turlu hastaligin kaynagi huzursuzluktur.Tedirgin edici duygular ve endiselerin yarattigi gerilimle yasayan insan, “Ne olur, bir parca sakin kalabilsem!” dedigi halde bunun icin ne yapacagini bilemez. Aslinda basit bir kac adimla sakinlesmek hic de zor degil.
Nefesinizi dinleyin:
Nefesinizin sesine konsantre oldugunuzda, soluk alip verdiginizi gercekten duydugunuzda, kendinizi son derece huzurlu hissedeceksiniz. Bunun icin derin soluk alin. Ve bir cicegi kokladiginizi hayal ederek nefesi icinize cekin.
Vakti gelince endiselenin:
Endiselerin cogu gelecekle ilgilidir. Bircogu asla gerceklesmeyecek olaylarin etrafinda donup durur. Bu nedenle yasadiginiz zamana konsantre olun. Boylece “gelecek”, kendi basinin caresine bakacaktir.
Nane icin:
Eger daha uyarici olan kahve veya siyah cay icmeyi tercih ediyorsaniz, sakinlesmeyi unutun, bosa harcanan zaman demektir. Ya da nane cayi gibi bitkisel caylari tercih ederek sakinlesmeye yardimci olun.
Hassas ayakkabilar giyin:
Herhangi bir refleksolojist size gercek rahatlamanin ayaklardan basladigini soyleyecektir. Acikca goruluyor ki, rahat ayakkabilar giymek, hic ayakkabi giymemis olmak kadar rahatlaticidir.
Her seyin icinde en iyiyi arayin:
Insanlarda ve olaylarda en iyiyi aramayi aliskanlik haline getirin. Bu basit yaklasimin sizi sakinlige goturecek iyimserlik ve pozitiflik yarattigini anlayacaksiniz.
Tara ve tarat:
Birinin saclarini taramak icin vakit ayirin. Daha iyisi, kendi saclarinizi tarayin veya baskasina taratin. Yavasca, metotlu ve uzunca. (Taramak birkac sakinlestirici akupresur noktaya temas ederek mesaj etkisi yaratir ve tekrarlanmasi daha cok ise yarar.)
Insan oldugunuzu dusunun:
Kusursuz ve mukemmel olmayi baskalarina birakin. Ne oldugunuzu, kim oldugunuzu dusunun ve bulundugunuz halden mutlu olun, sonuc olarak daha rahat olacaksiniz.Cocuklari izleyin ve ders alin:
Cocuklardan sakinlik (huzur!) dersi alin:
Onlarin her anlarini, nasil sadece ve sadece o anin zevki icin yasadiklarini seyredin. Kendinizin de boyle olabileceginizi dusunun.
Sakin dusunun:
Sakin dusuncelere sahip olun. Sakin manzaralar hayal edin, sakin sesleri animsayin ve ne hissedeceksiniz tahmin edin, bakalim. En iyisi tahminle vakit gecirmeyip hemen uygulamaya baslamak. En iyisi de bir deniz kenarinda engin sulari seyretmek. Denizin olmadigi yerde gokyuzunun derinliklerine bakabilirsiniz.
Portakal cicegi spreyleyin:
Bir bardak maden suyuna 3 damla portakal cicegi yagi ekleyin ve rahatlama ihtiyaci hissettiginizde etrafa bir sprey ile sIkin.
Beyaz giyinin:Giydiginiz giysilerin nasil hissettiginiz yonunde ciddi etkileri vardir. Bedeninizi sIkmayan rahat giysiler, dogal kumaslar ve acik renkler hep sakinlestirir. Bu yuzden yogiler hep beyaz giyerler. Sahip olmak ile yasamak arasindaki farki taniyin.
Bebek gibi uyuyun:
Uykunuzu engelleyen her sey kahve, kola, alkol sakin olabilme yeteneginizi engeller. Bunlari icmek yerine ihtiyaciniz oldugu kadar uyuyabilmek icin gereken ne ise onu yapin.
Gulumseyin:
Gulumsemek yuzunuzdeki baslica butun kaslari gevsetir. Ayni zamanda kendinizi iyi hissetmenize yardimci olacak muthis bir etki yaratir.
Daha az nefes alin:
Oldukca rahatlamis bir insan dakikada sadece 5–8 defa nefes alir. Nefesinizi bu kadar dusurdugunuzde cabucak rahatlayip gevseyeceksiniz.
Guzellik sacin:Hayatta nereye giderseniz gidin, ne yaparsaniz yapin, bir parca guzellik katmak icin gayret edin veya zaten var olan guzelligi gelistirin.
Biraz gozyasi dokun:
Aglamanin hem duygusal, hem de fiziksel rahatlatici bir yani vardir.Gunbatimini hayal edin:Gunbatimlari bazen huzunlu olmalarina ragmen her zaman huzurludurlar. Ve pembe olanlari daha da huzur yukludur. Cumartesi oldugunu hayal edin.
Degisin:Gergin durumlarla basa cikmanin iki yolu vardir, ya onlari degistirirsiniz ya da onlara bakis acinizi degistirirsiniz. Bakis acinizi degistirmek daha zordur, fakat kisiyi aydinlatir.
Kol saatinizi satin:
Iste, en carpici sakinlestirici. Hic saatinizi cikarttiginiz zaman ne kadar sakinlestiginize dikkat ettiniz mi? Zaman zaman saatinizi cikartin ve zamanin baskilarindan kurtulun...

Hiç yorum yok: