18 Mayıs 2010 Salı
Z.yağlı Patlıcan Yemeği
Yazın en sevdiğim sebzelerinden olan Patlıcanın her çeşidini pişiririm.Bu da en pratiklerinden ılıkta soğukta yenilebilen yemeğim...
1 kg.Patlıcan alacalı soyulup tuzlu suda bekletilir.Sonra küçük küp şeklinde doğranır.2 soğan ve 4-5 diş sarımsak doğranır. Tencereye soğanların yarısı konup üzerine patlıcanlar , sonra kalan soğanlar dökülür.En üzerine rende veya rondodan geçen domatesler dökülür ve biber doğranır..Yağı ilave edilir, tuz ve şekeri serpilir.Ağzı kapnıp ateşe konur.Kaynamaya başlayınca kısılır, 20-25 dakikada pişiyor.hiç su koymam domates suyuyla nefis oluyor.
Afiyetler olsun....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
facebook arkadaşlığı sayesinde sitenizle tanıştım vde çok memnun oldum Hilal Hanım banada beklerimm kocamann sevgiler:))
Yorum Gönder