17 Haziran 2010 Perşembe

REGAİP KANDİLİ VE İRMİK HELVASI



SÜTLÜ İRMİK HELVASI....

Kandillerimizin mis kokulu yiyecekleri, helva ve hamur kızartmalarımızdır.Konu komşuya dağıtılıp hep birlikte afiyetle yenilir.

Malzeme:

2 su bardağı irmik

2 su bardağı şeker

4 su bardağı süt(yarı süt yarı su da olabilir)

7-8 kaşık margarin veya tereyağı

1 paket çam fıstığı

Yapılışı:

Yağ eritilip, önce fıstık biraz kavrulur, sonra irmik atılır, devamlı karıştırılır istenilen renkte olana kadar kavrulur.

diğer yanda süt ve şeker ocağa alınır ve karıştırılıp şeker eriyince indirilir, kaynamaya gerek yok.Kavrulmuş irmiğe yavaşça dökülüp irmik kendin çekip kabarana kadar kaynatılır.Tencerenin apağı kapatılıp, bir bezle sarılıp dinlendirilir, Sonra kaşıkla tabaklara dizilip servis yapılır.

Ben fıstık almayı unuttuğum için fıstıksız oldu.Hayırlı kandilleriniz olsun, dualarımız kabul olsun...


1 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalplerimizi okşadığı bir anın bir asra bedel olduğu bu gecede dualarda birleşmek dileğiyle...

Regaip Kandiliniz Mübarek Olsun...