25 Haziran 2010 Cuma
Şekerpare
Arkadaşım Saadetin gününde yaptığı şekerpareyi paylaşmak istedim.
Benim devamlı yaptığım tarifim yumuşak ağızda eriyen bir tatlı, ama arkadaşımın tarifi hafif kıtırlı dişe gelen, kurabiyemsi , kuru değil tatlısını güzel içmiş, ama değişik geldi bana , içindeki irmik fark katmış bence...
Saadetin Şekerparesi
2 yumurta
1 paket margarin(250 gr.)
6 yem. kaş. irmik
1 bardak pudra şekeri
yarım paket kab. tozu
4,5 bardak un
üzerine fındık veya ceviz
Şerbeti:
4,5 su bardağı şeker
6 bardak su
Yapılışı:
Hamur malzemeleri yoğurulup , ceviz büyüklüğünde koparıp şekil verilerek yağlanmış tepsiye dizilir, üzerine ceviz batırılır.180 derecede kızarana kadar pişirilir.
Şerbet 15-20 dak. kaynatılır, şekerpare biraz ılındığında, şerbeti biraz dinlendirilip sıcak olarak dökülür.
Arkadaşımın ellerine sağlık, Yapacaklara afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder