25 Haziran 2010 Cuma

Şekerpare




Arkadaşım Saadetin gününde yaptığı şekerpareyi paylaşmak istedim.
Benim devamlı yaptığım tarifim yumuşak ağızda eriyen bir tatlı, ama arkadaşımın tarifi hafif kıtırlı dişe gelen, kurabiyemsi , kuru değil tatlısını güzel içmiş, ama değişik geldi bana , içindeki irmik fark katmış bence...

Saadetin Şekerparesi

2 yumurta

1 paket margarin(250 gr.)

6 yem. kaş. irmik

1 bardak pudra şekeri

yarım paket kab. tozu

4,5 bardak un

üzerine fındık veya ceviz

Şerbeti:

4,5 su bardağı şeker

6 bardak su

Yapılışı:

Hamur malzemeleri yoğurulup , ceviz büyüklüğünde koparıp şekil verilerek yağlanmış tepsiye dizilir, üzerine ceviz batırılır.180 derecede kızarana kadar pişirilir.

Şerbet 15-20 dak. kaynatılır, şekerpare biraz ılındığında, şerbeti biraz dinlendirilip sıcak olarak dökülür.

Arkadaşımın ellerine sağlık, Yapacaklara afiyet olsun...

Hiç yorum yok: