24 Haziran 2010 Perşembe

BUZLUK BÖREĞİ



Aslında bizim işyeri ahçısının yaptığı börekten yapmak için yola çıktım, tadı güzel oluyordu :) ama ben değişiklikler yaptım tabii:)) Fırında sigara böreği tadında oluyordu, benim sabah acele yetiştirmem gerektiğinden akşamdan hazırlayıp buzluğa attım, o yüzdende adını buzluk böreği koydum:))

1 kg. yufka(5 adet)

1 su bardağı süt

1/2 su bardağı sıvı yağ

üzeri için 1 yumurta sarısı

içi için, ne tercih ederseniz olur, ama patatesli harika oluyor, ben yarısını patatesli, yarısını peynirli yaptım(eşim patatesli sevmediği için hep peynirli eklerim)

Bir yufkayı ikiye böldüm, süt ve yağı çırpıp içine sürdüm, geniş tarafına içi malzemesini serpip rulo sardım, benim tepsim küçük olduğu için ikiye bölüp tepsiye yanyana dizdim. Hemen de pişebilir, ben tepsiyle buzluğa attım, Sabah çıkarınca yumurta sürüp susam ç. otu atıp 180 derece fırında kızarana kadar pişirdim.Pişince istediğiniz büyüklükte kesip servis yapabilirsiniz....

1 yorum:

ARZU dedi ki...

Ellerine sağlık cnm...