6 Ağustos 2010 Cuma

Z.YAĞLI BİBER DOLMASI


Yazın vazgeçilmez lezzetlerinden , en azından benim için...

Z.yağlı biber dolması yaparken her zaman patlıcan ilave ederim, patlıcanın her türlüsünü sevdiğim için.

Malzeme:

1/2 kg. dolmalık biber,

2-3 patlıcan

1,5 bardak pirinç

2-3 soğan

2 domates

baharatlar ve tuz

Yapılışı:

bu sefer rahmetli anneciğimin yaptığı gibi yaptım ve becerdim :)) bir keresinde tutmamıştı, ben pirinci kavurup öyle yapıyorum, anneciğim çiğden karıştırıp yapardı.Şöyleki, pirinci yıkayıp, üzerine soğanı doğrayın, domatesi rendeleyin, (bir domatesin üzerinden kapakları kesin) nane, karabiber, tuz, nar ekşisi, kimyon ,biraz z.yağı karıştırılır. Ayıklanıp yıkanmış biberlere yarım olacak şekilde doldurulur.Patlıcanlarda 2 ye bölünüp içi oyulur, tuzlu suda bekletilir.

Püf noktası yarım doldurmakmış , pişince şişip doluyor.domatesten kapakları kapatıp, tencereye sıkıca dizin.Üzerine yağ gezdirin, 1,5 bardak su ilave edip pişirin.Soğuyunca servise hazırdır.




1 yorum:

YeMeK vAkTi dedi ki...

Ellerine sağlık özellkle patlıcan dolma gereçekten favormdirr