Yoğurt Tatlısı
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bard. yoğurt
1 su brd. şeker
1/2 paket margarin(125 gr)
2,5 su brd. un
1 paket kab.tozu
1 paket vanilya
Şerbeti:
4 su bard.şeker
4,5 su brd. su
yarım limon suyu
Yapılışı:
Önce şerbeti su ve şekeri karıştırarak 10 dakika kaynatılır.Limon suyu sıkılıp soğumaya bırakılır.
Yumurta ve şeker iyice çırpılıp diğerleri ilave edilir, kek kıvamında çırpılır.Büyük kare borcama tam geliyor bu ölçü, borcam yağlanıp dökülür.160 derecedeki fırında pişirilir.
Sıcaklığı biraz geçince soğuyan şerbet yavaşça dökülür.Soğuyunca buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
Üzerine hindistan cevizi serpilir. Dr.Outkerin kaymak tadında şantisini üzerindeki tarife göre 1 bardak sütle çırptım. bir poşete döküp rulo yaptım.Buzlukta dondurdum.
Servis yaparken kesip üzerine koydum.Gerçekten kaymak gibi ama daha hafif bir tat.Şerbetli tatlılara uygun.
4 yorum:
Ellerine sağlık canım,krem şantiyle olunca pasta gibi bişey olmuştyr heralde :)..Afiyet olsun inşallah..sevgiler..
ellerine sağlık sevgili Hilal, oktay ustadan öğrenmiştim bende bu şekilini üstüne puding de dökebilirsin nacizane bir önerii:)
-Zelihacım bu kaymak tadında krem şanti diğer şanti gibi tatlı değil aynı kaymak tadında, çırpınca ilk önce tadına baktım, pasta gibi değilde kaymaklı ekmek kadayıfı yer gibi bir tat bırakıyor:)
-Denizcim, pudingte güzel fikirmiş, bir daha yaptığımda denerim:)
Merhaba,nefis görünüyor tatlı!
Ellerine sağlık arkadaşım:)
Allah ağzınızın tadını bozmasın,kalbi muhabbetlerimle
Yorum Gönder