3 Nisan 2009 Cuma

Zeytinyağlı Sarmalar

Yine sağlıklı tariflerden bir demet:

Zeytinyağlı Yaprak veee Lahana Sarması:



lahana kürü yaparken haşlanmış lahanaları atmaya kıyamadım ve saklama kabında buzdolabında biriktirdim. Ve sonuç:
Malzeme:
3 su br. Pirinç
1 su brd. Zeytinyağı
4-5 adet kuru soğan
dolmalık fıstık
kuş üzümü
tuz ,şeker, limon
karabiber , kimyon, kuru nane
Yapılışı:
Soğanlar yemeklik doğranıp, yağda (birazı üzerine dökmek üzere ayrılır) kavrulur.Soğanla fıstıkta ve üzümde atılır.Yıkanmış piriç ilave edilerek tane tane olana dek kavrulur, tuz, şeker, biraz limon suyu eklenip 1,5 bardak suyla pişirilir.altını kapatmadan baharatlar eklenip ılımaya bırakılır.
Diğer yandanda lahana ve yapraklar haşlanıp hazırlanır.Sonra en zahmetli kısmı tek tek sarılıp tencereye dizilir.Lahana ve yaprağı ayrı tencerelerde pişirdim, ikisine 1 su br. su ekledim, üzerine yağ ve limon gezdirdim, kısık ateşte pişene kadar bekledim. sonra soğumadan tüketmeye başladık.Soğuyunca tabiiki daha güzel oluyor.Şimdi yazarken yine canım istedi , bunu yapalı bayağı oldu ancak yazabildim de :)))

5 yorum:

NuR dedi ki...

Bayılırım sarmaya, etlisi, zeytinyağlısı farketmez. Ellerine sağlık, afiyet olsun. Lahana kürünün faydasını gördün mü? Çok bahsediliyor
Sevgiyle kal

HİLAL YÜKSEL dedi ki...

teşekkür ederim canım, faydasını gördüm tabiiki , bitki kürlerinde yazdım açıkça, kilo verme anlamında değil ama sağlık açısından çok iyi....

şirinem dedi ki...

Sabır ve sevgilerin birleştiği Dostlukların daha çok büyüdüğü Belki yorgun belki yoğun Yinede mutlu ve umutlu Güzellikler dolu günler Seninle Olsun

Disalce dedi ki...

her iki sarmayıda çok severim..

özellikle yaprak sarmasını bi başka severim..

ellerine sağlık..harika görünüyor...

TAZE NANE dedi ki...

Her ikiside ne kadar güzel görünüyor.
Sevgiler..