2 Temmuz 2009 Perşembe

Ödem ve Bitkisel Tedavi Yöntemleri



Hemen herkesin özellikle de bayanların korkulu rüyası ödemle bitkisel yöntemlerle
baş edebiliriz diye düşünüyorum, buyurun öğrenelim, uygun olanları deneyelim :
Keten tohumu çok ilginç geldi deniyeceğim, en son madde de denenmiş onaylanmıştır kiraz saplarını ayırıp kurutuyorum , kış için…

Ödem vücutta, anormal miktarda su toplanmasıdır.

Nedenleri: Bazı alerji durumlarında, ya da yerel kan dolaşı­mına engel bulunan hallerde, veya genel, kalp, böbrek, karaciğer hastalıklarında olabilir.
Böbrek hastalıklarında ödem, sabahları daha fazla olup, gözaltları ve yüzde belirir.
Kalp hastalıklarındaysa, ödem akşamları daha belirgindir, ayak bilekleri gibi, vücudun alt bölgelerinde başlar. Genellikle kronik alkolizm sonucu beliren karaciğer hastalığında, şişkinlik bacaklar ve karında daha fazladır.
Ağrılı yerel ödemde neden, büyük olasılıkla yerel dolaşım­daki bir engeldir.
Şişkinlik kaşıntıyla birlikteyse, neden alerjidir.
Normal insanlarda, yaşlandıkça günün sonuna doğru ayak bileklerinde şişkinlik görülmesinin hiçbir özelliği yoktur.
Aynca sıcak havadan genellikle herkesin ayaklan şişer.
Öneriler:
*Bir miktar ince kıyılmış ayı sarımsağı (yapraklan ve soğanlan) bir şişenin boğazına kadar doldurulur ve üzerine ağzına kadar saf alkol eklenerek, ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra şişe iki hafta boyunca güneş görebileceği veya sıcak bir yerde bekletilir. Gerektiğinde şişe çalkalanarak, iyice süzüldükten sonra bir kahve fincanı suyun içine 5-10 damla damlatılarak günde iki kez kullanılır.
* Havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşığı dişbudak tohumu bir çay fincanı kaynar suyun içine katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek gün­de iki kez, sabah ve akşam olmak üzere içilir.
* Havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşı­ğı tilkikuyruğu bir çay fincanı kaynar suyun içine katılıp dem­lenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez sabah ve akşam olmak üzere içilir.
* Bir miktar ince kıyılmış aynısefa bir şişenin boğazına kadar doldurulur ve üzerine ağzına kadar saf alkol eklenerek, ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra şişe iki hafta boyunca güneş görebileceği veya sıcak bir yerde bekletilir. Gerektiğinde şişe çalkalanarak, iyice sü­züldükten sonra bir su bardağı kaynar suyun içine bir kahve finca­nı katılıp bu karışımın içine batırılacak olan pamukla söz konusu ödem oluşan bölgenin üzerine kompres yapılır.
* Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı keçisakalı (sapları) katılıp sekiz saat dinlendirildikten sonra süzülerek gün içinde aralıklarla yudumlanarak içilir.
* Havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşı­ğı keten tohumu bir çay fincanı kaynar suyun içine katılıp dem­lenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere içilir.
* Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış iki çay kaşığı oranında kayışkıran katılıp demlenmesi için on iki saat bekletildik­ten sonra, süzülerek ılıtılmak için içi kaynar su dolu olan bir başka kabın içine ilıyana kadar bırakılıp ardından, sabah kahvaltılarında yarısı aç karnına, diğer yarısı ise, kahvaltıdan yarım saat sonra içilir.
* Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oranında eğir kökü katılıp demlenmesi için on iki saat bekletildikten sonra, süzülerek ılıtılmak için içi kaynar su dolu olan bir başka kabın içine ihyana kadar bırakılıp ardından, sa­bahlan bir çay fincanı içilir.
* Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir silme çay kaşığı oranında mürver ağacı (dallarının kabukları) katılıp demlenmesi için on iki saat bekletildikten sonra, süzülerek ılıtılmak için içi kaynar su dolu olan bir başka kabın içine ihyana kadar bırakılıp ardından, yarım çay fincanı daha ılık su ekleyip öğle yemeğinden sonra yansı, diğer yansı ise akşam yemeğin­den yarımşar saat sonra içilir.
* Havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşı­ğı raziyane tohumu bir çay fincanı kaynar suyun içine katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek gün­de iki kez, sabah ve akşam olmak üzere içilir.
* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı atkuyruğu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklen­dikten sonra süzülüp günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir.
* Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç maydanoz ka­tılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir.
* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış ve taze bir çay kaşığı kuşkonmaz (kök veya sap) katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklenmesinin ardından süzülüp günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzerer birer çay iıncanı içilir. Özellikle kalp ödemlerinin boşaltılmasında faydalı olur.
* Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç dut yaprağı ka­tılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay fıncanı içilir.
* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı çuha çiçeği katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklen­dikten sonra süzülüp günde iki kez, sabah ve akşam olmak üze­rer birer çay fincanı içilir.
* Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç hünnap katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir.
* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış ve taze bir çay kaşığı ısırgan otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülüp günde iki kez, sabah ve akşam ol­mak üzerer birer çay fincanı içilir.
* Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç menekşe katı­lıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir.
* Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç huş ağacı yap­rağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzerer birer çay fincanı içilir.
* Aynı oranda ince kıyılmış veya havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan, ardıç tohumu, ayrık kökü ve ada çayı iyi­ce karıştırılıp harman edildikten sonra; bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı bitki harmanı katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir.
* Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı papatya ka­tılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülüp gün­de iki kez, sabah ve akşam olmak üzerer birer çay fincanı içilir.
* Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç deve tabanı yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir.
* Aynı oranda ince kıyılmış veya havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan, ısırgan tohumu, kereviz kökü ve huş ağa­cı yaprağı iyice karıştırılıp harman edildikten sonra; bir çay fin­canı kaynar suyun içine bir çay kaşığı bitki harmanı katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek gün­de iki kez sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir.
* Bir litre suyun içine ince kıyılmış ve taze bir avuç funda çiçeği katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde iki kez sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir.
* Bir litre suyun içine ince kıyılmış ve taze bir avuç öküzgözü katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir.
* Bir litre suyun içinde iki çorba kaşığı nohut, su yarıya inene kadar kaynatılıp, içine, bir adet küçük parçalara bölünmüş kereviz ve bir avuç ince kıyılmış maydanoz katılıp üzerine bir su bardağı ılık su ilave edildikten sonra bir taşım kaynatılıp tekrar süzülmesinin ardından kahvaltıdan ve yemeklerden yarım saat evvel birer su bardağı içilir.
* Bir litre suyun içine bir avuç kiraz sapı ve ince kıyılmış bir tutam mısır püskülü katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer su bardağı içilir.

4 yorum:

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
tatil dönüşüm de görüşmek dileğiyle,
Sevgiyle kal.

KİZHATCE dedi ki...

merhaba arkadaşım,ziyaretine tşkler...çok hoş ve faydalı bir sayfa,yine geleceğim... bende beklerim arkadaşım,sevgiyle kal...

Sevil Altunel dedi ki...

bu faydalı bilgiler çin çok teşekkürler arkadaşım..sevgiler..

TAZE NANE dedi ki...

Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalplerimizi okşadığı,
bir anın bir asra bedel olduğu bu gecede dualarda birleşmek dileğiyle...