Hamsinin Buğulamasını herkes bilir, ama bu şeklini bir arkadaşımdan öğrendim ve geçen seneden beri böyle pişiriyorum.Çok hafif ve değişik oluyor,tavsiye ederim:)
Yenmeden fotoğraflıyım diye acele ettiğimden dumanı üzerinde , o yüzden fazla net çıkmamış...
Malzeme:
1 kg.hamsi
3-4 domates rendesi
1 kaşık biber salçası
1 kaşık sıvıyağ
2-3 diş ezilmiş sarımsak
tuz, karabiber defne yaprağı
Yapılışı:
Balıklar ayıklanıp yıkanır, kılçığıda çıkarılır.Bir tepsiye yada borcama dizilir.Diğer malzemenin hepsi karıştırılıp üzerine dökülür, defne yaprağı üzerine konur, hem kokusunu alıyor, hem lezzet veriyor .200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Kızarıklığı resimlerde fazla belli değil ama güzel kızarmıştı:)
1 yorum:
herhalini severim bu mübareğin)))
Yorum Gönder