5 Ocak 2010 Salı

FIRINDA SİGARA BÖREĞİ


Patatesli Sigara Böreği
önce patatesler haşlanıp ezilir, baharatla tatlandırılır.ben içine pul biber, karabiber, kimyon, kuru nane atıyorum.Ölçü vermiyorum, yapmak istediğiniz kadar yufka alabilirsiniz. Ben genelde 1 kg. alıyorum yenebilecek kadarını pişiriyorum, kalanını deepfreze atıyorum, acil durumlarda kullanmak için...
yufka 8 e bölünür. Benim yufka kesme yöntemimde ilginçtir:) 5 yufkayı üstüste alıyorum, ikiye katlıyorum, tekrar ikiye, sonra tekrar ikiye katlıyorum.çıkan üçgeni boyuna ortadan kesiyorum bıçakla, açılan katların hepsi bir boyda kesilmiş sigara böreğimiz sarılmaya hazır...
kızartma ağır olduğu için fırına atıyım dedim, ama içine sos sürmeden sarmıştım , ben de börekleri su dolu bir kaba attım, ıslanan börekleri yağlanmış tepsiye dizdim, üzerine yumurta sarısı sürüp fırına attım.Oldu size hafif bir sigara böreği...

4 yorum:

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
kızartılmayıp bu şekilde pişirilmesi daha sağlıklı olmuş. Ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor.
Sevgiyle kal.

Sevil Şahin dedi ki...

tatlım ellerine saglık nefis görünüyor

paşakızı mutfakta dedi ki...

Canım ellerine sağlık..Çok severim bir tanecik aldım:)Sevgiler.

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

canım bende bu şekilde kesip fırınlıyorum ellerine sağlık tadı nefis ve hafif gerçekten öneririm denemeyenlere.
sevgiler canım benim