23 Haziran 2010 Çarşamba
TAVUK SOTE
hafif ve de pratik bir lezzet daha....
Yarım kg. kuşbaşı doğranmış tavuk eti
1 kuru soğan, 2 diş sarımsak
2 sivri biber, 2-3 domates
Köri, kekik, kimyon,tuz
Önce etler yıkanıp süzülüp tencereye alınır, suyunu salıp çekene kadar kavrulur, soğanlar piyazlık doğranıp , sarımsak doğranıp az sıvı yağla ete ilave edilip kavrulur.Sonra biber ve soyulup doğranmış domatesler atılır, onlarda sotelenince baharatlar ilave edilir.Etlerin pişip pişmediği kontrol edilip servis yapılır....
Foto çok güzel değil makinem yoktu, cepten çektim ama tadı nefis olmuştu, akşam acele işten gelince , yanında bir salata , çorba veya pilav ilavesiyle güzel gidiyor...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
ohhh mis mis ellerine sağlık canım sevgiler
Merhaba Hilalciğim, ben artık www.yemektepsisi.blogspot.com bloğunda yazmıyorum, o blogdan ayrılıp yeni web sitem www.pemberehber.com izlemeye alabilir misin? Sevgiler canım
Yorum Gönder