25 Eylül 2010 Cumartesi

REVANİ


Türk mutfağının klasiklerinden revanimiz olmazsa olmaz tabiiki...

Malzeme:

1 paket margarin(250 gr.)

3 yumurta

1 su bard. şeker

4 yem. kaşığı yoğurt

1/2 su bard. irmik

2,5 su bard. un

1 paket vanilin

1 paket kab.tozu

Şerbeti:

4 bardak şeker

5 bardak su

1/2 limon suyu

Yapılışı:

Önce şerbet hazılanır, şeker ve su karıştırılıp, 15 dakika kaynatılır.Yarım limonun suyu ilave edilip indirilir, soğumaya bırakılır.

Yağ eritilip, sırasıyla malzemeler ilave edilip keki hazırlanır.Tepsiye döküp 160 derece fırında pişirilir.Kızarınca alınır, sıcakken soğumuş olan şerbet azar azar dökülüp çekmesi sağlanır.

Buzdolabında 1 gün durunca daha güzel oluyor.Üzerine hindistan cevizi serpip servis yapabilirsiniz...

2 yorum:

Bengü dedi ki...

Hilalciğim ellerine sağlık. Ne zamandır revani de yememiştim. Gerçekten bekleyince daha güzel oluyor. Sevgiler canım.

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

canım ellerine sağlık,
BADEM de dahil:))) evde herkes çok sever.
iyi pazarlar canım