zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi, sumak , tuz karıştırıp sosunu hazırladım. Servis yaparken üzerine döktüm.
Kırmızı lahana:
büyük bir tane alıp , iyice yıkıyorum.Önce ikiye sonra 3 yada 4 e dilimliyorum.bu dilimleri incecik kıyıyorum.Tuzla bir güzel ovuyorum. Su döküyorum üzerine eğer vaktim varsa 1 saat bekletiyorum, daha güzel oluyor.yoksa hemen suyunu süzüp cam kavanoza sıkı sıkı dizip bastırıyorum.Suyun içinde limon tuzunu eritip (yapılan miktara göre değişiyor ) ortalama 1 kglık kavanoza 1 tatlı kaşığı , lahanın üzerine döküyorum.Ağzını kapatıp buzdolabına koyuyorum. Lazım olunca üzerinden alıp salatalarıma koyuyorum.uzun zaman bozulmuyor, hem kolaylık oluyor hemde salata ya fazla limon sıkmadan ekşi oluyor.....
1 yorum:
Kırmızı lahanayı bizim arkadaşlarda yapıyor.Bende yapıyorum salatanızı ama brokoli koymuyorum.hem görüntü güzel hemde tadı şahane oluyor..
Yorum Gönder