3 Mart 2009 Salı

GÖKKUŞAĞI SALATAM

Bu ismi çok yakıştırdım.Yapılışı çok kolay, göbek salatayı ince doğruyorsunuz, beyaz turp ve havucu rendeliyorsunuz.kırmızı lahanayı az sonra anlatacağım. hepsini sırayla dizip, üzerine taze soğanı kıyıp serpin ve konserve mısırı süzüp serpiştirin. domates ve brokoliyle süsledim.
zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi, sumak , tuz karıştırıp sosunu hazırladım. Servis yaparken üzerine döktüm.

Kırmızı lahana:

büyük bir tane alıp , iyice yıkıyorum.Önce ikiye sonra 3 yada 4 e dilimliyorum.bu dilimleri incecik kıyıyorum.Tuzla bir güzel ovuyorum. Su döküyorum üzerine eğer vaktim varsa 1 saat bekletiyorum, daha güzel oluyor.yoksa hemen suyunu süzüp cam kavanoza sıkı sıkı dizip bastırıyorum.Suyun içinde limon tuzunu eritip (yapılan miktara göre değişiyor ) ortalama 1 kglık kavanoza 1 tatlı kaşığı , lahanın üzerine döküyorum.Ağzını kapatıp buzdolabına koyuyorum. Lazım olunca üzerinden alıp salatalarıma koyuyorum.uzun zaman bozulmuyor, hem kolaylık oluyor hemde salata ya fazla limon sıkmadan ekşi oluyor.....











1 yorum:

mehbup dedi ki...

Kırmızı lahanayı bizim arkadaşlarda yapıyor.Bende yapıyorum salatanızı ama brokoli koymuyorum.hem görüntü güzel hemde tadı şahane oluyor..