23 Haziran 2010 Çarşamba

TAVUK SOTE




hafif ve de pratik bir lezzet daha....

Yarım kg. kuşbaşı doğranmış tavuk eti

1 kuru soğan, 2 diş sarımsak

2 sivri biber, 2-3 domates

Köri, kekik, kimyon,tuz

Önce etler yıkanıp süzülüp tencereye alınır, suyunu salıp çekene kadar kavrulur, soğanlar piyazlık doğranıp , sarımsak doğranıp az sıvı yağla ete ilave edilip kavrulur.Sonra biber ve soyulup doğranmış domatesler atılır, onlarda sotelenince baharatlar ilave edilir.Etlerin pişip pişmediği kontrol edilip servis yapılır....

Foto çok güzel değil makinem yoktu, cepten çektim ama tadı nefis olmuştu, akşam acele işten gelince , yanında bir salata , çorba veya pilav ilavesiyle güzel gidiyor...

2 yorum:

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

ohhh mis mis ellerine sağlık canım sevgiler

Bengü-www.pemberehber.com dedi ki...

Merhaba Hilalciğim, ben artık www.yemektepsisi.blogspot.com bloğunda yazmıyorum, o blogdan ayrılıp yeni web sitem www.pemberehber.com izlemeye alabilir misin? Sevgiler canım